Per a quatre persones ens caldrà quatre talls de pollastre, dues patates mitjanes, una ceba grossa de Figueres, olives negres, dos grans d'all, herbes provençals, julivert, brou de pollastre, vi blanc sec, oli, sal i pebre.
Comencem rentant i assecant bé el pollastre. Pelem les patates i les fem a llesques d'aproximadament mig centímetre de gruix. Pelem les cebes i les tallem a juliana.
Salpebrem el pollastre i en una paella amb una mica d'oli l'enrossim per tots els costats i els reservem. A la mateixa paella sofregim la ceba fins que esdevingui transparent. La posem en una platera que pugui anar al forn i a sobre hi posem el pollastre.
Fem una picada amb l'all i el julivert, la deixatem amb un got de brou de pollastre i mig de vi blanc i ho aboquem per sobre del pollastre. Ho enfornem a 200º durant uns vint minuts.
Mentre, a la paella anterior fregim ràpidament les patates, just fins que vulguin agafar color. Enretirem el pollastre, posem les patates i hi tornem el pollastre a sobre, ho reguem amb el mateix suc de la cocció, finalment hi afegim les olives i les herbes provençals. Tornem la platera al forn i la deixem fins que el pollastre estigui fet. Ho sabrem perquè la carn es desenganxa de l'ós.
Ens haurà quedat un pollastre cruixent i molt gustós.
Molt bó, fantastic plat.
ResponEliminaSí que l'és.
EliminaGràcies.
Bon dia Manel,
ResponEliminaels posts els he anat llegint poc a poc però sense temps per comentar.../...
Em costa menjar pollastre. Aquest té que estar molt bo.
Has provat de fer la maceració amb herbes el dia abans ?
A casa, la mare el salpebre i afegeix les herbes aromàtiques 24 hores abans i queda molt bo!
La manera de cuinar al forn és sempre molt bona. Felicitats pel plat.
Fins aviat,
Una abraçada.
Bon diumenge,
Les maceracions donen sempre un toc interessant, tens raó, Fina.
EliminaUna abraçada.
Menos la cebolla de Figueres, creo que me atrevo hasta yo a hacer esta receta. Qué rica, por favor, la estoy oliendo.
ResponElimina