dimarts, 23 d’octubre de 2018

ARRÒS CREMÓS DE POMA I FORMATGE BLAU

La poma s'avé amb el formatge, també amb el formatge blau.

Avui fem un arròs cremós amb la poma com a protagonista acompanyada de formatge, en aquest de rocafort.


Per a quatre persones ens caldran dues pomes golden, dues cebes de Figueres, 360 grams d'arròs, formatge rocafort, brou de verdures, vi blanc sec, oli, sal i pebre.


Posem a escalfar el brou de verdures. Brou que havíem preparat amb ceba, api, all i pastanaga.

Pelem les cebes i les trinxem finament. En una paella amb un petit raig d'oli la sofregim a foc moderat, ho remenem de tant en tant fins que agafi un bonic color daurat.

Quan estigui a punt apugem la intensitat del foc i hi incorporem l'arròs. El deixem perlar durant un parell de minuts i el mullem amb una copa de vi blanc. Deixem reduir i a partir d'aquí salpebrem i hi afegim el brou de mica en mica, a mesura que el vagi absorbint. Remenem ben sovint.

Pelem les pomes i les tallem a petits daus. Les incorporem a l'arròs quan porti uns deu minuts de cocció.

Així que l'arròs estigui al dente l'apartem del foc posant-hi el rocafort, ho remenem bé per integrar tots els gustos i donar cremositat al plat.


3 comentaris:

  1. Doncs un plat molt bo!
    Gràcies Manel,
    Segur que els agradarà molt a http://www.moliderafelet.com/catalan/index.html

    Una abraçada,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig estar al molí fa uns anys, una visita molt interessant.
      Gràcies, Fina.
      Una abraçada

      Elimina
    2. A veure si algun dia hi vaig! :)
      L'arròs de Pals poder estar més a prop teu.
      Bons dies de festa,

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.