dimecres, 28 de novembre de 2018

MEDALLONS DE PORC EN SALSA DE FORMATGE BLAU


Per a quatre persones necessitarem 700-800 grams de llom de porc, una ceba de Figueres, 140 grams de formatge blau (jo he emprat gorgonzola), 200 ml. de crema de llet, vi blanc sec, mantega, oli, sal, pebre i julivert.

Polim si cal el llom i el tallem a medallons. Pelem i trinxem la ceba finament.

Quan tinguem una paella ben calenta hi posem un petit raig d'oli i un tall de mantega. Així que aquesta hagi fos marquem els medallons fins que estiguin daurats per tots els costats. Reservem.

A la mateixa paella, ara a foc moderat, sofregim la ceba fins que comenci a transparentar. Ara hi incorporem mitja tassa de vi blanc i remenem tot desglaçant la paella mentre redueix. Salpebrem i hi posem la crema de llet i el formatge esmicolat. Ho cuinem fins a obtenir una salsa consistent. 

Tornem a posar la carn a la paella i la cuinem durant un parell de minuts més per cada costat.

Servim immediatament amb un toc de julivert trinxat.


2 comentaris:

  1. Bon dia Manel,
    Ara és el millor moment dels blaus. Bona combinació i deliciós Gorgonzola!
    Bona setmana i una abraçada.
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Certament és una combinació magnífica.
      Gràcies Fina.
      Una abraçada

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.