Fa uns mesos proposava uns canelons d'albergínia farcits de carn picada, amb la mateixa idea avui parlo de farcir les albergínies amb una barreja de formatges i alfàbrega. Som-hi.
Per a una dotzena de canelons necessitem dues albergínies, 150 grams de recuit, 75 grams de cheddar, 75 grams de parmesà, un ou, alfàbrega, salsa de tomàquet, julivert, sal i pebre.
Esbandim les albergínies i els tallem tant el cap com la cua. Les tallem longitudinalment en llesques de mig centímetre de gruix, no aprofitem els dos extrems.
Salem l'albergínia pels dos costats i deixem reposar durat mitja hora perquè suïn i perdin l'amargor. L'assequem, hi posem pebre negre acabat de moldre i enfornem a 175º durant 20 minuts.
Mentre ratllem els formatges. En un bol posem el recuit, el cheddar i la meitat del parmesà, una cullerada d'alfàbrega trinxada i ho remenem amb una cullera.
Quan tinguem l'albergínia cuita posem damunt de cada llesca una cullerada del preparat de formatges i l'enrotllem.
Posem una base de salsa de tomàquet a la safata d'anar al forn i hi anem col·locant els canelons d'albergínia, cobrim amb més salsa de tomàquet, el parmesà reservat i julivert trinxat.
Només ens caldrà enfornar-ho, ara a 200º, durant 25 minuts.
Podríem tenir-ho preparat amb antelació i fer aquest darrer pas just abans de servir.
Quina bona idea!.
ResponEliminaPrenc nota, no descarto fer-los.
Salutacions,
:)
Amb la combinació de formatges es fon a la boca.
EliminaGaudiu del plat, Eulàlia.
Una abraçada.
Un plat bo de debò
ResponEliminaTens tota la raó, Lolines.
EliminaUna abraçada.
Boa tarde, perfeita receita, é sugestiva a ser saboreada.
ResponEliminaAG
Benvingut a taula, António.
EliminaBona nit Manel,
ResponEliminaBona proposta amb formatges i delicioses albergínies (millor enfornar). Ben gormanda!
Gràcies i uns bons dies!!
Una abraçada,
En obrir el forn la oloreta que desprèn ja fa salivar.
EliminaUna abraçada, Fina.