dijous, 28 de març del 2019

COSTELLAM DE PORC AL FORN AMB PATATES XAFADES

El plat que avui tenia pensat de proposar és el de costellam de porc amb mel i taronja fet al forn. En el moment de plantejar-me l'acompanyament em va venir el cap la recepta que fa pocs dies va publicar la Glòria al seu bloc NO TOT SÓN POSTRES... A LA CUINA, i us asseguro que aquestes patates, també acabades al forn hi van molt i molt bé.


Per a quatre persones necessitarem per al costellam:  vuit-dotze barnilles de costellam de porc, dues taronges grosses, mel, pebre negre en gra i sal.

Per a les patates: quatre patates mitjanes, all, julivert, pebre negre i sal.

Per tal de potenciar el sabor de la carn la tindrem en salmorra (dissolució de 100 grams de sal per un litre d'aigua) durant mitja hora llarga. 

Assequem bé la carn amb paper de cuina i la dipositem en una safata amb reixeta, això farà que el costellam no quedi amarat amb el propi greix quan aquest es fongui. L'enfornem a 160º.

Passada una hora pintem la carn amb una emulsió feta amb tres cullerades de mel i el suc de les taronges. Mitja hora més tard tornem a pintar-la amb més mel i taronja. Passat un altre quart d'hora hi tornem, i ara, a més hi afegim pebre negre en gra que haurem picat matusserament.

Amb uns minuts més de forn la tindrem a punt de servir.

Mentre hem rentat les patates i fet bullir en aigua i sal durant un quart d'hora. 

Quan hauran temperat les xafem fent força amb la mà i les acabem d'obrir amb l'ajuda d'una forquilla.

Les posem en una platera per anar al forn i les cobrim amb una picada d'all, julivert, sal i pebre. Les deixem durant un quart i mig al forn. Vigilarem els temps perquè coincideixin les patates amb la carn.


12 comentaris:

  1. Hi queden perfectes amb el costellam!!!! La veritat és que són molt versàtils.
    Gràcies per anomenar-me.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Hola Manel,
    La tècnica prèvia de diluir la sal amb la aigua freda és perfecta tant per la carn com pel peix.
    Ho vaig descobrir en el llibre de Joan Roca.
    Veig que també ho fas, millora molt els plats.
    Serà un plat molt bo combinat amb la mel i la taronja!
    Gràcies als dos,
    Bona nit,
    F.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Fina. A més de potenciar el sabor neteja la carn, és una bona manera de treballar.

      Una abraçada.

      Elimina
  3. Boa tarde, prato apetitoso para o almoço, tem bom aspecto, é chamativo para ser saboreado.
    AG

    ResponElimina
  4. Hola Manel,
    Quin plat tan bó!!!.
    M'agrada molt el costellam.
    Saps?, mai ho he preparat deixant-lo abans amb aigua i sal.
    Bé i les patates em vaig fixar també en les que va preparar la Glòria i vaig pendre nota per la propera recepta de carn o peix al forn.
    Bona Setmana Santa :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tal com li comentava a la Fina, a més de potenciar el sabor neteja la carn d'impureses.
      Gaudeix tu també d'aquests dies.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.