Aquest pastís el podem preparar en format gran, emprant un motlle desmuntable, o bé en cassoletes individuals.
Per a quatre persones ens caldran quatre patates grosses, 350 grams d'espinacs, 250 grams de crema de formatge per untar, dos ous, mantega, oli, sal i pebre.
Pelem les patates i les tallem a llesques fines, d'uns 3 mil·límetres de gruix.
Posem la paella a foc alt amb un parell de cullerades d'oli, anem fregint les patates fins que estiguin daurades però encara toves.
Untem amb mantega el motlle o les cassoletes i cobrim la base i les parets laterals amb les patates.
A la mateixa paella coem ara els espinacs durant uns quatre minuts. Els passem a un colador i premem perquè perdin el màxim d'aigua.
En un bol batem els ous i hi afegim el formatge i els espinacs, salpebrem i remenem bé.
Emplenem el motlle amb aquesta barreja i ho enfornem a 180º durant uns tres quarts d'hora.
Bona nit Manel,
ResponEliminaM'agraden els espinacs i d'aquesta manera em sembla una molt bona idea. Com si fos un pastís invertit o una tarta tatin d'espinacs.
Em sembla molt bona!
Merci per la idea!
Una abraçada,
Fina
En efecte, una tatin però sense girar.
EliminaBon cap de setmana, Fina.
Una abraçada.