El moniato el tenim associat a la tardor a Tots Sants, a la castanyada, justament amb les castanyes i els panellets, tanmateix és un tubercle que trobem durant tot l'any.
A la cuina és un dels grans desaprofitats, segurament no hi pensem i és una llàstima perquè ens ofereix diverses i bones combinacions. Avui el preparem al forn amb uns dels bolets més fins i aromàtics, les trompetes de la mort, acompanyat amb pernil i mozzarella.
Per a quatre persones ens caldran quatre moniatos més aviat petits i ovalats, que no siguin molt estilitzats, 100 grams de trompetes de la mort, 150 grams de pernil tallat a daus petits, mozzarella, un gra d'all, una branca de romaní, oli, sal i pebre.
Esbandim els moniatos, els punxem amb una forquilla i emboliquem individualment amb paper d'alumini.
Els enfornem a 180º amb calor dalt i baix durant gairebé una hora, fins que estiguin cuits.
Netegem els bolets, si són deshidratats els tenim durant mitja hora en aigua tèbia. Tallem la mozzarella a llenques fines. Trinxem finament unes fulles de romaní i reservem les flors. També trinxem l'all.
En una paella amb una petit raig d'oli fregim ràpidament els bolets i l'all salpebrats.
Quan els moniatos estiguin cuits els desemboliquem i els fem un tall al llarg sense acabar de partir-los. Hi posem la mozzarella i ho tornem a enfornar fins que fongui el formatge.
Els farcim amb les trompetes, els daus de pernil i acabem la presentació amb les flors de romaní.
Boa tarde, sou adepto da batata doce, consumo bastante, no entanto, nunca a comi conforme a sua partilha que é excelente.
ResponEliminaAG
Você pode realmente comê-lo de muitas maneiras.
EliminaObrigado, António.
M'apunto. Perfecta per un sopar!
ResponEliminaBona nit Manel,
Fins aviat,
Fina
Pensa que el moniato atipa bastant.
EliminaGràcies, Fina.