Per a quatre persones necessitarem quatre carxofes, dotze gambes, 80 grams de pernil, tres grans d'all, vi blanc sec, anet fresc, pebre, sal i oli d'oliva.
Pelem les carxofes, les tallem en quatre parts i netegem el cor. Les tenim amb aigua i julivert o suc de llimona per tal de que no s'oxidin i ennegreixin.
Pelem i trinxem els alls.
Pelem les gambes deixant només el darrer tram de la cua.
Tallem el pernil a daus o a tires petites.
Bullim les carxofes en aigua amb un punt de sal. Quan les tinguem al dente, les passem a un colador perquè perdin el màxim d'aigua.
En una paella amb una cullerada sopera d'oli sofregim els alls fins que comencin a agafar color, moment en què hi afegim les carxofes continuem el sofregit durant tres o quatre minuts més.
Ara hi incorporem les gambes, pebre acabat de moldre i un rajolí de vi blanc sec. Continuem saltant fins que s'evapori l'alcohol.
Finalment hi posem el pernil donant unes voltes més abans de retirar-ho del foc.
Emplatem amb unes branquetes de fonoll que li aporta aroma i frescor.
m'agradaria que la temporada de la carxofa fos més llarga!
ResponEliminaGràcies, Manel per aquestes propostes tan bones.
Bon diumenge.
Una abraçada
f.
A mi també se'm fa curta i és que són tan bones!
EliminaGràcies Fina.
Una abraçada.