La remolatxa és una hortalissa rica en minerals, ens aporta iode, ferro, potassi i silici. També conté vitamines i són coneguts els seus efectes antioxidants. Avui serà l'ingredient principal d'un arròs cremós i que a més del seu punt dolcenc li donarà color.
Emprarem arròs extra del Delta, de la varietat Montsianell, un arròs amb un molt bon resultat a la cuina i provada capacitat d'absorció de sabors.
Per a quatre persones ens caldrà 360 grams d'arròs extra, dues remolatxes, dues cebes de Figueres, dos grans d'all, brou de verdures, formatge parmesà, mantega, farigola fresca, oli, sal i pebre.
Pelem les remolatxes i les posem a coure en el brou de verdures.
Pelem i trinxem els alls i les cebes. Trossegem les remolatxes. Ratllem formatge parmesà.
En una paella amb una cullerada d'oli sofregim a foc més aviat suau la ceba i l'all, ho anem remenant sovint fins que la ceba comenci a enrossir, moment en que salpebrem, hi incorporem l'arròs, remenem bé i deixem perlar durant un parell de minuts. Ara hi anem afegint brou de verdura que tenim a punt d'ebullició, ho fem de cullerot en cullerot a mesura que l'arròs el vagi absorbint.
Passats 8 minuts hi incorporem la remolatxa trossejada i continuem la cocció durant 8-9 minuts més.
Amb la paella fora del foc hi afegim el formatge ratllat i una nou de mantega. Remenem bé per tal de que els lactis es fonguin i donin cremositat i brillantor al plat.
Ja només ens cal emplatar i decorar-lo amb unes flors i fulles de farigola fresca.
Que color más bonito y de sabor tiene que estar muy rico.
ResponEliminaLa remolacha le da un gusto singular, sin duda.
EliminaUn abrazo.
Hola Manel,
ResponEliminaNo he fet mai l'arròs amb remolatxa :)
M'encanta el parmesà és un del grans!
La farigola és una de les plantes aromàtiques més bones que hi ha.
S'haurà de provar aquesta combinació! Gràcies per la recomanació i l'explicació tan detallada.
Una abraçada i bona setmana!.
PD: mira, si vols, i parlant de formatges, algunes de les fotos Instgram CuinaCinc, d'aquest cap de setmana a Lactium, a veure que et sembla. :) Gràcies Manel
Bon dia Fina.
EliminaAmb la primavera les activitats de cap de setmana es multipliquen. Aquest darrer coincidien la inauguració de Temps de Flors a Girona, Làctium a Vic, i a Caldes de Malavella estàvem citats a la trobada d'un grup de fotògrafs, trobada que anem repetint des de fa una colla d'anys, on la fotografia ha deixat de ser el més important per cedir el protagonisme a la retrobada entre amics.
M'hagués agradat anar a Osona però en aquesta ocasió no ha pogut ser. Sort que persones com tu comparteixen l'experiència.
Gràcies, Fina.
Una abraçada.
Gràcies Manel,
EliminaHi ha moltes activitats, no s'arriba a tot.
Una abraçada i un bon dia,
F.
Bom dia, sem duvida que a sugestão é maravilhosa com bom sabor.
ResponEliminaAG
Um gosto especial para ser experimentado.
EliminaUm abraço, António