Per a quatre persones ens caldrà mig quilo de pastanagues, una ceba grossa, una patata, quatre alls tendres, 50 grams de formatge rocafort, oli, pebre i sal.
Comencem pelant la ceba, les pastanagues i la patata, traiem la primera capa, la part més verda i les arrels dels alls. Trinxem la ceba, tallem les pastanagues i la patata a daus i els alls a talls d'un centímetre.
En una olla petita amb una mica d'oli sofregim la ceba, així que agafi color hi incorporem la patata i la pastanaga, continuem el sofregit durant uns minuts més. Ho cobrim just amb aigua, salpebrem i deixem coure durant gairebé mitja hora.
Ho triturem amb el braç elèctric i hi afegim el formatge rocafort, ho tornem al foc remenant-ho fins que el formatge hagi fos i s'hagi incorporat a la pastanaga.
En una paella ben calenta, amb unes gotes d'oli, saltem ràpidament els alls tendres.
Servim la crema amb els alls incorporant-hi uns cristalls de sal marina.
Té una pinta deliciosa :-)
ResponEliminaA mi, que m'agraden les cremes, el formatge i la pastanaga, doncs imagina...
Per cert, per què no t'animes i participes al FLI?
Podries fer un relat sobre cuina, si vols :-)
http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/p/el-fli.html
Moltes gràcies, Assumpta.
EliminaUna crema perfecta per a mi, porta uns ingredients amb molt de sabor!
ResponEliminaEl roquefort hi aporta un punt especial.
EliminaM'agrada tot el que porta... per tant m'ha d'agradar la crema!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Diria que sí.
EliminaUna abraçada.