De la remolatxa vermella tant en podem aprofitar les fulles en amanides -una font de vitamina A-, com les arrels -que ens aporten vitamina C i àcid fòlic-.
Rostides al forn són un molt bona guarnició, avui acompanyaran uns talls de xurrasco de vedella fets a la planxa, que haurem tingut en maceració durant un parell d'hores.
Per a quatre persones ens caldran dues remolatxes, dues cebes, mel, vinagre, oli, sal i pebre.
Comencem pelant les remolatxes i tallant-les a trossos regulars. És interessant posar-se guants ja que destenyeixen molt.
Pelem també les cebes i les tallem a grans talls.
Ho posem tot dins d'un recipient que vagi al forn i que podem tapar. Hi afegim una cullerada d'un bon vinagre, jo ho he fet amb vinagre de poma, seguidament ho amanim amb oli, hi afegim dues cullerades de mel, sal i pebre.
Tapem la cassola i ho enfornem a 200º durant mitja hora llarga. Remenem i, ara sense tapadora, continuem la cocció durant mitja hora més.
Ja tenim l'acompanyament a punt, el servirem calent.
Te questa bonissima.
ResponEliminaEl gust és molt més intens que si la fem bullida i la mel hi aporta un punt molt interessant.
Eliminame gustan las remolachas en ensaladas
ResponEliminapero no las como a pesar que son altos en hierro.
Me encantó tu comentario tan sensual en recomenzar
sos un GENIO
MuCha(s) gracias.
EliminaUn abrazo
No en sóc consumidora...hauré de provar-la feta al forn! Ara que té un color espectacular!!bona setmana!
ResponEliminaÉs més habitual menjar-la en amanides, aquesta és una proposta diferent.
EliminaUna abraçada.
Que bé Manel,
ResponEliminano sabia de les fulles!
Al forn l'haurem de provar. No havia pensat.
La remolatxa és boníssima confitada!
Una abraçada i gràcies pels descobriments,
Fina
Confitada és segurament la manera més coneguda de consumir la remolatxa.
EliminaUna abraçada.