La recepta d'avui és una variant de temporada del tradicional trinxat, aquest plat propi de la cuina de muntanya fet amb col, patata, alls i cansalada. Bé doncs, en la recepta d'avui, sense oblidar cap dels ingredients tradicionals, substituïm bona part de la patata per moniato.
Per a quatre persones ens caldrà una col, una patata, dos moniatos, vuit talls de cansalada, tres alls, sal i oli.
Comencem bullint amb la pell els moniatos i la patata, aproximadament durant mitja hora. Deixem temperar i pelem.
Trossegem la col eliminant els nervis centrals més gruixuts i la bullim amb aigua amb sal. Quan estigui cuita la passem a un colador perquè escorri bé el líquid de cocció.
Pelem i llesquem els alls. En una paella amb una mica d'oli els fregim vigilant que no es cremin. Els reservem.
Ara hi posem els talls de cansalada per tal de que es fregeixin lleugerament. També els reservem.
A la mateixa paella hi posem la patata i amb una forquilla l'anem xafant. Seguidament fem el mateix amb els moniatos i finalment hi incorporem la col.
Tallem petits quatre dels talls de cansalada i els afegim al trinxat juntament amb els alls. Salem i continuem barrejant-ho bé.
Passem una quarta part del trinxat a una paella antiadherent més petita untada lleugerament amb oli, l'anem girant sovint, com si fos una truita. En ha de quedar daurat per fora i tendre de dins. Repetim l'operació tres vegades més.
Servim amb una rosta de cansalada a sobre.
Mira, m'ha agradat molt la teva proposta! Prenc bona nota! El trinxat ens agrada molt!
ResponEliminaPetonets i bona setmana,
Olga
El moniato li dóna el puntet dolç característic que contrasta bé amb la resta d'ingredients.
EliminaUna abraçada.
Cada dia em sorprèn el moniato! I jo que només els feia al forn!! També en prenc nota d'aquest trinxat!!!abraçada
ResponEliminaA mi em passava el mateix. De mica en mica li vaig trobant noves aplicacions.
EliminaUna abraçada, Teresa
Teresa i Manel,
Eliminael moniato és molt bo també en xips!
Bon dia Manel
ResponEliminaUn dinar boníssim i el toc dolcet del moniato encara fa més bo el trinxat!
Gràcies per aquesta nova versió
Un abraçada,
Bon cap de setmana!
F.
Gràcies a tu, Fina, pel seguiment i amables comentaris.
EliminaUna abraçada
Molt bona idea, prova també de posar hi carbassa
ResponEliminaDesprés de fer aquesta versió amb moniato ja tenia pensat de tornar-hi amb carbassa.
EliminaSalut!