Per a quatre persones ens caldran 12 carxofes, 12 gambes vermelles, all, julivert, oli i sal.
Pelem les carxofes i les tallem en quatre parts. A mesures que ho anem fent les posem immediatament dins d'una cassola amb més de mig litre d'oli suau. Així que les tinguem totes, han de quedar cobertes d'oli, posem la cassola a foc baix, no ha de fregir. Les hi tenim durant una hora llarga, fins que en punxar-les estiguin tendres.
Les col·loquem damunt d'un escorredor perquè deixin anar l'oli.
Aquest oli, que no ha fregit, manté l'aroma de les carxofes. El colem i el guardem per a altres aplicacions, fins i tot per amanir amb aroma de carxofa.
Pelem les gambes deixant només el darrer tram de closca. Trinxem l'all i el julivert.
Escalfem una paella amb una mica del mateix oli de les carxofes. Saltem les gambes, només un minut per cada costat i acabem amb la picada d'all i julivert.
Presentem el plat amb les carxofes confitades que salem amb cristall de sal i les gambes a l'allet.
Bon dia Manel,
ResponEliminaAbans d'acabar la temporada podem fer molts plats amb carxofes i que bones són de totes les maneres.
Així són una gormanderia molt bona.
Gràcies per explicar-ho tan bé
Una abraçada,
La combinació és excel·lent i s'acaben en un no res.
EliminaGràcies a tu, Fina, per ser-hi i comentar.
Una abraçada.
Som molt consumidors de carxofes quan n'és temporada i confitades ens encanten...amb un ou escxaldat són la nostra perdició. Així amb les gambetes han d'estar espectaculars també.
ResponEliminaPtnts
Glòria
escxaldat...treu la x hehehe
EliminaCal tastar-les amb l'ou escaldat, sí!
EliminaGràcies, Glòria.