diumenge, 21 d’octubre del 2018

CREMA DE CIGRONS I CARBASSA

Una crema amb llegums és un plat molt complert que ens aporta una bona dosi de fibra i de proteïnes vegetals, de fet els cigrons ens n'aporten més que la carn. La carbassa hi posa el punt de dolçor a més de ser font de vitamines i minerals. Així dons, des del punt de vista nutricional formen una bona parella i la combinació de gustos la fa molt atractiva al paladar.


Per a quatre persones ens caldran 400 grams de cigrons cuits, mig quilo de carbassa, una ceba de Figueres gran, brou vegetal, pebre vermell, orenga seca, oli, sal i cristalls de sal marina.

Pelem la ceba i la trinxem. Pelem i netegem de llavors la carbassa, en fem una bresa.

Posem un petit raig d'oli en una cassola i a foc moderat sofregim la ceba fins que comenci a transparentar, moment en què hi afegim la carbassa, continuem la cocció tot remenant de tant en tant. Quan la carbassa hagi estovat ho cobrim amb el brou de verdures, salem lleugerament i deixem coure durant uns vint minuts.

Apaguem el foc i hi incorporem els cigrons i una cullerada de pebre vermell, picant o no en funció dels gustos. Ho triturem fins a obtenir una crema ben fina, si fos massa espessa hi afegim una mica més de brou.

En el moment de servir ho acompanyem amb un polsim d'orenga, uns cristalls de sal marina i un rajolí d'oli extra verge d'oliva.


2 comentaris:

  1. Té que ser una combinació bona. Juntes no ho he fet mai!!
    Felicitats per tota la feina!!
    Gràcies Manel,
    F.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mi jugaria un pèsol, com dia en Puyal, a que us agradarà.
      Gràcies a tu, Fina.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.