dilluns, 15 d’octubre del 2018

MONIATO AMB CRUIXENT DE PARMESÀ

El moniato és un tubercle que trobem durant tot l'any al mercat, tanmateix a casa nostra és a la tardor quan tradicionalment s'ha consumit més, per la castanyada, per Tots Sants, juntament amb castanyes i panellets.

Fa unes setmanes la Glòria, en el seu bloc No tot són postres... a la cuina ens suggeria una recepta de Moniato amb xips de col Kale, aquí coneguda com a col ploma o arrissada. La idea del moniato al forn barrejat amb formatge cremós em va agradar, tant és així que n'he fet aquesta versió.


Per a quatre persones ens caldran dos moniatos, 50 grams de formatge cremós per untar, 50 grams de formatge parmesà, herbes provençals, sal i pebre.

Enfornem els moniatos a 180º fins que estiguin cuits. Els deixem temperar.

Preparem el cruixent de parmesà, per això ratllem el formatge i el dipositem sobre paper d'enfornar formant dues rodones. En una safata el posem al forn, només amb el gratinador, a mitja potència fins que hagi fos. També ho deixem temperar.

Tallem els moniatos per la mitat longitudinalment. Amb una cullera buidem la carn i la posem em un bol, també hi afegim el formatge cremós, un polsim d'herbes de Provença, sal i pebre. Ho barregem bé i amb aquest preparat tornem a farcir les pells del moniato.

Tallem els cruixents de parmesà per la meitat i els col·loquem damunt de cada moniato just al moment de servir.

6 comentaris:

  1. Quina manera mes original de preparar els moniatos.

    ResponElimina
  2. M'agrada amb el cruixent de formatge. Serà una altra manerA de menjar-los
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. La combinació de moniato amb el formatge cremós és deliciosa.
      Gràcies.

      Elimina
  3. Bon dia Manel,
    S'ha de provar :) Fàcil i bo.
    Gràcies!
    Una abraçada,
    f.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.