dijous, 11 d’octubre del 2018

PASTISSETS DE POLLASTRE I VERDURES

Al Regne Unit són molt apreciats els pastissos salats, possiblement el més consumit sigui el pastís de pollastre, el chicken pie. A més de pollastre hi posen altres ingredients verdures i/o bolets, preparats amb una salsa cremosa i coberts amb pasta de full.

Amb aquesta idea preparem uns pastissets individuals, de més ben servir que un pastís gran. El farcit del pastís pot admetre un munt de variants, apte dons per a tots els gustos.


Per a quatre racions ens caldrà un pit de pollastre, una ceba de Figueres, una pastanaga, una tassa de pèsols desgranats,  un pebrot vermell petit, pasta de full, farina, llet, un ou, mantega, oli, sal i pebre.

Pelem la ceba i la pastanaga i ho trinxem finament. Esbandim el pebrot i també el tallem ben petit. Tallem el pit de pollastre en forma de petits daus.

En una paella ampla, amb una mica d'oli, sofregim la ceba. Així que comenci a transparentar hi incorporem el pebrot i la pastanaga. A mitja cocció hi afegim el pollastre i uns minuts més tard els pèsols. Salpebrem i continuem la cocció. Quan ho tinguem a punt hi posem una cullerada sopera de farina i ho remenem durant un parell de minuts, moment en el què hi anirem afegint llet, de mica en mica i sense deixar de remenar, fins aconseguir un farcit cremós. 

Retallem la pasta de full de mida una mica més gran que la boca del motlle. La punxem amb una forquilla o bé hi fem petits talls.

Untem els motlles amb mantega i els omplim amb el farcit, sense arribar ben bé a dalt. Els cobrim amb la pasta de full que pintem amb ou batut abans d'enfornar.

Els tenim a 200º fins que agafi un bonic color daurat, aproximadament hi haurà estat un quart d'hora.


4 comentaris:

  1. No els he preparat mai...i m'has fet venir ganes! M'agrada la idea de fer-los petits. Apuntat queda!
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho pots combinar amb el què més us agradi,
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Boa tarde, só aparência da massa estaladiça é chamativa para ser saboreada, é uma sugestão perfeita.
    Boa semana,
    AG

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.