dijous, 20 de desembre del 2018

ALBERGÍNIA MARINADA AMB CARPACCIO DE VEDELLA I TOMÀQUET SEC


Per a quatre persones harem de menester una albergínia, dotze tomàquets secs, 150 grams de carpaccio de vedella, formatge parmesà, herbes provençals, julivert, pebre negre, dos grans d'all, sal i oli extra verge d'oliva.

Esbandim l'albergínia, li traiem la cua i la tallem a llesques de mig centímetre de gruix. Les salem i deixem reposar durant mitja hora per tal de que suïn i perdin l'amargor. Les esbandim i assequem bé amb paper de cuina.

Untem l'albergínia amb oli i la fem a la planxa ben calenta, uns tres minuts per cada costat.

Les dipositem en una platera amb els tomàquets secs, els alls xafats, les herbes, sal, pebre acabat de moldre i finalment ho cobrim amb oli extra verge d'oliva. Cobrim la platera amb paper film i deixem marinar durant un mínim de tres hores; ben bé ho podríem tenir d'un dia per l'altre. 

Si les hem tingut a la nevera caldrà treure-les mitja hora abans de servir. Les posem en un colador perquè escorrin l'oli.

Trinxem el julivert i fem uns encenalls de parmesà.

Muntem el plat amb una base de carpaccio de vedella, les albergínies i els tomàquets, el formatge i el julivert trinxat.



4 comentaris:

  1. Caram...que bones aquestes albergínies. Jo les escabetxo però marinades segur que també m'agradarien força.

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. La diferència és bàsicament el punt d'acidesa del vinagre o dels cítrics. Sens dubte, dues bones maneres de preparar-les.
      Una abraçada, Glòria

      Elimina
  2. Nunca é tarde para conquistarmos um grande sonho. Feliz Ano 2019!
    AG

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.