Quan presentem un bistec tàrtar sempre pot sortir algú dient, és que a mi la carn crua..., i de fet no és crua del tot, és marinada, segurament no l'han tastat mai. Altres maneres en què mengem habitualment la carn sense coure-la són els pernils i també el fuet.
Així dons preparem un entrant gustós, gens complicat i que, amb la incorporació d'un trompe-l'oeil, és sorprenent i divertit.
Per a quatre persones necessitarem un fuet ( aproximadament 200 grams), un tomàquet d'amanir gran, dues escalunyes, quatre tomàquets cirereta de color groc, julivert, oli, sal i pebre.
Comencem escaldant el tomàquet d'amanir per pelar-lo fàcilment i finalment treure-li les llavors. Tallem la carn a talls ben petits i la deixem damunt d'un escorredor perquè perdi l'aigua.
Remullem el fuet i esperem un parell de minuts, el pelarem molt fàcilment. Una vegada pelat el tallem a trossos.
Pelem les escalunyes. Si no agradés el picant de la ceba, una vegada pelades les escaldem durant un minut.
Emprant una picadora trinxem la carn del fuet i la ceba.
Posem el tomàquet, el fuet i la ceba en un bol, salpebrem lleugerament i hi afegim un petit raig d'oli extra verge d'oliva. Ho remenem bé.
Tallem els tomàquets grocs per la meitat. Per a aquest plat només aprofitarem la mitja esfera de cadascun d'ells.
Amb l'ajuda d'un cèrcol de cuina muntem el plat afegint-hi el tomàquet groc que fa l'efecte d'un rovell d'ou de guatlla. Ho decorem amb julivert trinxat.
A casa de tant en tant cau...agrada moltíssim!!!!!
ResponEliminaBona entrada d'any Manel.
Ptnts
Glòria
Moltes gràcies, Glòria.
EliminaEls meus millors desitjos també per a vosaltres.
Una abraçada
Hola Manel,
ResponEliminaEl tartar m'agrada molt.
No he tastat mai aquest, però amb el que ens agrada a casa el fuet de ben segur que aquest cau en breu.
Salutacions,
:)
Amb tot el que expliques, queda clar que us agradarà.
EliminaUna abraçada.
La carn crua, no m agrada gens, pero aquest tartar amb sembla bonissim.
ResponEliminaFELIÇ ANY NOU
Si agrada el fuet, si agrada el tomàquet i la ceba, ja està tot dit.
EliminaBon Any, Lolines.
Feliz 2019
ResponEliminaMis mejores deseos para vosostros, Trini
Elimina