Tot navegant per internet vaig anar a parar a les pàgines de la Virginie Fouquet, una jove cuinera i fotògrafa francesa, on hi vaig trobar una recepta de pollastre cuinat lentament que, segons diu, li recorda tant plats de la cuina belga com de la magribina.
D'alguna manera em va fer pensar en un plat de la cuina libanesa de xai amb melmelada de dàtils que fa anys vaig tenir l'ocasió de tastar i em va encantar.
De tot plegat n'ha sortit aquesta recepta, cuinada lentament i d'un dia per l'altre, el resultar és espectacular.
He fet servir només cuixes de pollastre d'una mida similar per tal de que el punt de cocció fos uniforme.
Aquesta recepta m'ha suposat dues novetats respecte a la manera més habitual de guisar a casa nostra. La primera és la incorporació de pa integral, amb el que la salsa adquireix una textura singular. L'altra ha sigut coure els fruits secs, en aquest cas els dàtils, des de bon començament, el resultat final és gairebé el d'un confitura.
Els ingredients que he emprat són: una cuixa de pollastre per cap, dues llesques de pa integral, una cullerada sopera de mel, 150 grams de dàtils sense pinyol, una ceba grossa de Figueres o dues de mitjanes, oli, sal i pebre.
Pelem la ceba i la tallem a juliana. Tallem el pa a de daus.
En una cassola amb una cullerada d'oli sofregim la ceba amb el pa i els dàtils, tot remenant sovint.
Ho reservem quan comenci a agafar color. Salpebrem el pollastre.
A la mateixa cassola, amb una mica més d'oli, marquem el pollastre fins que agafi color per tots els costats. Quan hagi enrossit hi afegim la mel i deixem caramelitzar durant uns minuts més.
Ara tornem a posar la ceba, el pa i els dàtils a la cassola, ho cobrim gairebé d'aigua i així que arrenqui el bull tapem la cassola, abaixem la intensitat del foc i deixem coure lentament durant una hora llarga. De tant en tant girem el pollastre.
Deixem temperar abans de posar-ho a la nevera fins a l'endemà.
Abans de servir hi afegim una tassa d'aigua i ho escalfem fins que l'hagi reduït.
Bon dia Manel!!
ResponEliminaAixò si m'agrada!! Estarà deliciós i que bona combinació.
Gràcies pels descobriments.
Una abraçada!
Tot esperant els Reis
A fe que ho és de saborós, Fina.
EliminaUna forta abraçada.
Bom dia amigo, a receita é perfeita e saborosa para certamente, é uma boa sugestão.
ResponEliminaAG
Bon dia i gràcies, António
Elimina