dimarts, 15 de gener del 2019

PIZZA D'ALBERGÍNIA

Si volem fer una dieta baixa en hidrats de carboni, no menjar tant pa ni tanta pasta, i ens agraden les pizzes, aquesta és una bona opció, substituïm la massa de la pizza per albergínia i la complementem amb aquells ingredients que més ens agradin.

Aquesta està feta amb bolets i olives negres, naturalment no hi pot faltar la salsa de tomàquet ni l'orenga ni la mozzarella.


Els ingredients que ens caldran són: albergínies, tomàquets, bolets (frescos, assecats o congelats), mozzarella, orenga, olives negres, pebre negre, oli, sal i sucre.

Per fer la salsa de tomàquet ens cal pelar-los, eliminar les llavors i trinxar-los. Posem els tomàquet, sal, pebre i una mica de sucre en un cassó amb unes gotes d'oli i fem la salsa a foc suau, remenem de tant en tant fins que tingui la consistència que més ens agrada, si cal hi anem afegint aigua en petites quantitats.

Esbandim sota el raig de l'aixeta les albergínies i les podem tallar bé al llarg, tal com he fet, o bé a rodanxes amb el què obtindrem petites pizzes molt apropiades per a un aperitiu. Els talls han de ser de un centímetre de gruix aproximadament. Les salem i deixem una estona en un escorredor per tal de que perdin l'amargor.

Les esbandim, assequem i pintem amb oli i fem una primera cocció a la graella, han de quedar consistents, les acabarem de coure al forn.

Les cobrim amb la salsa de tomàquet, un polsim d'orenga, els bolets (nets, re-hidratats o descongelats, segons els que emprem), les olives negres i finalment la mozzarella. Les posem en una safata apta per anar al forn que hem untat lleugerament amb oli.


Enfornem a 200º fins durant uns 10-12 minuts, veurem que el formatge es fon i comença a agafar color.

Servim en calent.



4 comentaris:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.