dijous, 9 de maig del 2019

ARRÒS CREMÓS DE REMOLATXA

La remolatxa és una hortalissa rica en minerals, ens aporta iode, ferro, potassi i silici. També conté vitamines i són coneguts els seus efectes antioxidants. Avui serà l'ingredient principal d'un arròs cremós i que a més del seu punt dolcenc li donarà color. 

Emprarem arròs extra del Delta, de la varietat Montsianell, un arròs amb un molt bon resultat a la cuina i provada capacitat d'absorció de sabors.


Per a quatre persones ens caldrà 360 grams d'arròs extra, dues remolatxes, dues cebes de Figueres, dos grans d'all, brou de verdures, formatge parmesà, mantega, farigola fresca, oli, sal i pebre.

Pelem les remolatxes i les posem a coure en el brou de verdures.

Pelem i trinxem els alls i les cebes. Trossegem les remolatxes. Ratllem formatge parmesà.

En una paella amb una cullerada d'oli sofregim a foc més aviat suau la ceba i l'all, ho anem remenant sovint fins que la ceba comenci a enrossir, moment en que salpebrem, hi incorporem l'arròs, remenem bé i deixem perlar durant un parell de minuts. Ara hi anem afegint brou de verdura que tenim a punt d'ebullició, ho fem de cullerot en cullerot a mesura que l'arròs el vagi absorbint.

Passats 8 minuts hi incorporem la remolatxa trossejada i continuem la cocció durant 8-9 minuts més.

Amb la paella fora del foc hi afegim el formatge ratllat i una nou de mantega. Remenem bé per tal de que els lactis es fonguin i donin cremositat i brillantor  al plat.

Ja només ens cal emplatar i decorar-lo amb unes flors i fulles de farigola fresca.



7 comentaris:

  1. Que color más bonito y de sabor tiene que estar muy rico.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La remolacha le da un gusto singular, sin duda.
      Un abrazo.

      Elimina
  2. Hola Manel,
    No he fet mai l'arròs amb remolatxa :)
    M'encanta el parmesà és un del grans!
    La farigola és una de les plantes aromàtiques més bones que hi ha.
    S'haurà de provar aquesta combinació! Gràcies per la recomanació i l'explicació tan detallada.
    Una abraçada i bona setmana!.
    PD: mira, si vols, i parlant de formatges, algunes de les fotos Instgram CuinaCinc, d'aquest cap de setmana a Lactium, a veure que et sembla. :) Gràcies Manel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Fina.
      Amb la primavera les activitats de cap de setmana es multipliquen. Aquest darrer coincidien la inauguració de Temps de Flors a Girona, Làctium a Vic, i a Caldes de Malavella estàvem citats a la trobada d'un grup de fotògrafs, trobada que anem repetint des de fa una colla d'anys, on la fotografia ha deixat de ser el més important per cedir el protagonisme a la retrobada entre amics.
      M'hagués agradat anar a Osona però en aquesta ocasió no ha pogut ser. Sort que persones com tu comparteixen l'experiència.
      Gràcies, Fina.

      Una abraçada.

      Elimina
    2. Gràcies Manel,
      Hi ha moltes activitats, no s'arriba a tot.
      Una abraçada i un bon dia,
      F.

      Elimina
  3. Bom dia, sem duvida que a sugestão é maravilhosa com bom sabor.
    AG

    ResponElimina
    Respostes
    1. Um gosto especial para ser experimentado.
      Um abraço, António

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.