dilluns, 20 de maig del 2019

TOMÀQUETS AL FORN

Els tomàquets al forn són un acompanyament apte per a qualsevol tipus de plat, sigui de carn o de peix. També pot ser un plat més en un assortit d'entrants per un sopar informal. Fins i tot a la cuina italiana els mengen amb pasta, generalment espagueti.

La base del plat són naturalment els tomàquets i el podem preparar amb qualsevol de les seves varietats.


Per a quatre persones necessitarem 600 grams de tomàquets, tres grans d'all, herbes aromàtiques al gust (avui he emprat orenga, alfàbrega i herbes de Provença), pebre negre, sal, sucre i oli.

Pelem i trinxem finament els alls i els posem a marinar durant una estona en oli extra verge d'oliva.

Mentre rentem els tomàquets i els tallem per la mitat, si fossin de mida gran els podem tallar a llesques d'un centímetre de gruix.

Els col·loquem en una platera i els hi posem la resta d'ingredients: sal, sucre, pebre acabat de moldre i finalment l'oli amb els alls.

Només ens queda enfornar-los a 180º durant aproximadament un quart d'hora.



Els podem tenir preparats amb antelació i escalfar-los just abans de servir.

8 comentaris:

  1. Me gusta mucho el tómate y así me falta probarlo, gracias por la receta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con esta receta puedes combinar una gran variedad de platos, ayer los hice con pasta, lo publicaré en breve.
      Un abrazo.

      Elimina
  2. Bon dia, Manel,
    Són molt bons, sembla que s'han oblidat.
    Al vespre no posaria all. :) (coses meves)
    Un bon diumenge, una abraçada,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, Fina.
      L'amaniment és a gust del consumidor.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Bom dia, a sugestão é maravilhosa, no meu Algarve consome-se muito tomate, este é de excelência, o tomate assado no forno é bom, assim como, o assado na grelha.
    AG

    ResponElimina
    Respostes
    1. É verdade, António, na minha última visita ao Algarve, eo tive oportunidade de os degutar

      Elimina
  4. De tant en tant en faig una bona safata i són l'acompanyament perfecte del tall fet a la planxa!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.