dilluns, 18 de gener del 2010

BACALLÀ AMB FRUITS SECS


Per a quatre persones m'ha calgut: 8 talls de llom de bacallà, pinyons, panses, orellanes i prunes un grapat de cada, mitja cabeça d'alls, mitja lliurà de tomàquet sense pell ni llavors, un got de vi blanc sec, julivert, llorer, farina, sucre, oli i sal.

Un parell d'hores abans he posat els fruits secs a macerar en vi blanc.

He assecat bé el bacallà dessalat amb paper de cuina, l'he enfarinat i fregit en oli ben calent, primer pel costat de la pell, així no es trenca, durant un parell de minuts per cada costat i l'he reservat sobre paper de cuina.

He tallat 5 grans d'all ben petits. En una paella amb un rajolí d'oli, l'he posat a fregit a foc suau. Quan ha començat a agafar color hi he posat el tomàquet, una cullerada petita de sucre i sal. La salsa s'ha d'anar fent a foc suau remenant de tant en tant.

En una cassola de ferro colat he posat el bacallà, amb la pell cap avall, els fruits secs amb el vi blanc i una fulla de llorer, he deixat reduir el vi a la meitat i aleshores hi he afegit la salsa de tomàquet i ho he deixat coure tot plegat durant deu minuts. És interessant sacsejar la cassola sovint per evitar que s'enganxi, si ho remenem podem trencar el bacallà. Al final hi he posat all i julivert trinxats i ja fora del foc, amb la cassola tapada, ho he deixat reposar uns minuts abans de servir.



4 comentaris:

  1. Fa un aspecte impressionant!!! M'agrada molt el bacallà i aquest segur que me l'hauria menjat ben a gust. Salutacions

    ResponElimina
  2. És un plat senzill i ben saborós. L'únic secret és saber dessalar bé el bacallà, trobar-li el punt, si quedès massa dessalt tampoc és bo.

    ResponElimina
  3. Una bona combinació de dolç i salat. Com ho fas per dessalar el bacallà?. Fins ara jo el comprava remullat, però trobo que no té gaire gust i voldria dessalar-lo jo.

    ResponElimina
  4. El primer es fer-li una bona esbandida per treure-li la sal sobrera. Deixa'l en remull a la nevera durant 48 hores sense canviar l'aigua, així agafa més volum i després la vas renovant cada 12 hores durant un o dos dies més, en funció del gruixut que sigui. Aquest no ho era massa i li vaig tenir 12 hores més. El consell seria esqueixar-ne una mica i tastar-lo.
    Si t'haguessis passat en el dessalat, aleshores ho pots corregir afegint més sal a la salsa.

    T'animo a provar-ho.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.