dijous, 14 de gener del 2010

POP AMB PATATES


Per a quatre persones he fet servir 600 grs. de pop, 6 patates, pebre vermell picant, oli extra verge d'oliva i sal.

El pop ja era congelat i precuit. Des del dia anterior l'havia tret del congelador i deixat a la nevera dins d'una carmanyola amb reixa perquè s'anés descongelant.

En una olla amb abundant aigua i un punt de sal he cuit el pop durant aproximadament mig quart (tot i que sembla que ja estava gairebé a punt, m'he volgut assegurar que hagués quedat ben descongelat) i l'he reservat. A la mateixa olla he posat a coure les patates amb pell.

Una vegada cuites les he fet a llesques de menys d'un centímetre i he tallat el pop.

En una safata he col·locat un llit de patates una punta de sal i el pop, l'he com enfarinat amb el pebre vermell i un bon raig d'oli d'oliva.

5 comentaris:

  1. Així que et vas estalviar la feina d'apallissar-lo, eh?.

    ResponElimina
  2. El tema d'apallissar-lo avui en dia ja no es porta, per alló dels drets dels animals, hahaha. Això es veu fer a la platja quan n'agafen algún i se'l volen menjar de seguida.

    Aquests pops de l'Atlàntic, ja no ens arriben vius. Glòria, suposo que ja coneixes que el que és tan efectiu com els cops és congelar-lo. Els cristalls de gel tallen les fibres i el fan menys corretjós, que és del que és tracta.

    ResponElimina
  3. Sí que sabia això de congelar-lo, però de totes maneres, gràcies per recordar-ho.

    ResponElimina
  4. Una recepta molt saborosa!!! Ara hi afegiré una bestiesa: algú em va explicar que, per tal que el polp fóra més tendre, el ficava dins de tres o quatre bosses de plàstic nugades i el feia centrifugar a la llavadora!!!! Supose que, després del "castig" hi posaria sabó per tal d'eliminar-hi l'olor a peix...

    ResponElimina
  5. Aquesta no l'havia sentit mai, és bona!!!

    Si el pop és acabat de pescar, cal fer alguna cosa perquè sigui més tendre. Tal com comentava la Glôria, a l'arrivar a la platja el colpejaven a les roques... l'efecte és el mateix.

    Salur.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.