dijous, 17 de maig del 2018

MELMELADA DE CEBA

Si agrada la ceba, si agrada el dolç, si agraden els contrasts, segur que us agradarà aquest preparat. Una melmelada que requereix temps però que no duu molta feina, es va fent a poc a poc. 

La podem conservar durant varies setmanes, per tant, posats a fer, en podem fer una bona quantitat i en tindrem per a diverses aplicacions.

Excel·lent com a postres, acompanyant un gelat, formatges, patés... o com a acompanyament de carns tant cuites a la brasa com al forn, també de peix fet a la planxa.


La base és la ceba i és millor que triem una bona ceba; tant la de Figueres com la blanca o fins i tot la ceba tendra son molt bones opcions.

Una vegada pelades les cebes les tallem a juliana i la pesem. Hi afegim la meitat del seu pes en sucre i ho deixem reposar a la nevera durant unes hores. 

La ceba amb el sucre haurà deixat anar una bona quantitat d'aigua que serà la que emprarem en la cocció, la mateixa que porta la ceba de manera natural.

Ho passem tot en una cassola amb un parell de cullerades d'oli i deixem coure a foc suau. Per tal de que ens quedi melosa i no s'endureixi és important no remenar-la durant la cocció. Si viem que queda massa seca hi podem afegir una mica d'aigua i sacsejar la cassola. De mica en mica anirà agafant color, primer daurat i acabarà enfosquint-se.

Per a què es conservi bé durant bastant de temps, així que tinguem la melmelada al nostre gust la posem en pots de vidre nets i secs, emplenant-los del tot, procurant que no quedin bosses d'aire, amb una espàtula l'arranarem just a dalt. Tapem els pots i els col·loquem de cap per avall fins que s'hagin refredat. Si els tenim a la nevera se'ns conservarà fins a sis mesos.


4 comentaris:

  1. Fa molt temps que penso en fer-la i mai trobo el moment....m'has fet venir moltes ganes preparar-la!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una vegada feta la pots aplicar en molts plats diferents,
      Una abraçada.

      Elimina
  2. ·.
    ¡Vaya descubrimiento! A cocinar pues...
    Me sorprende la mezcolanza que apuntas en el post de la raya. Todo será probar.
    Y me quedo en este post, que me parece muy fácil e inmediato. Seguro que estará deliciosa, para los dulceros. De alguna manera me ha recordado a la confección del cabello de ángel.
    La presentación, la foto, me encanta. Muy apetitosa.
    Un abrazo Manel.

    La Mirada Ausente · & · Cristal Rasgado
    ·

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esa mermelada, además de dulce, contrasta y bien con carnes, verduras y pescado.
      Si te animas a hacerla, kaz en cantidad, seguro que le vas a sacar un buen partidos.
      Un abrazo.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.