dimarts, 22 de maig de 2018

PATATES I REMOLATXA A L'ESTIL HASSELBACK

Fa poques setmanes vaig publicar una recepta de carbassons a l'estil Hasselback. Tal com comentava, aquesta presentació tan característica originalment era feta amb patates i que, en popularitzar-se internacionalment, es podia trobar aplicat a diversos productes.

Bé doncs, avui mostro la mateixa idea amb patates i amb remolatxa. Ambdues peces, com a guarnició, acompanyen un tall de xurrasco a la planxa.


Per a quatre persones ens caldran quatre patates mitjanes, quatre remolatxes vermelles, alls, romaní fresc, mantega, oli, sal i pebre.

Comencem arranant les fulles i l'arrel de les remolatxes i les rentem molt bé per eliminar qualsevol resta de terra. Rentem també les patates i ho assequem.

Quan parlàvem dels carbassons suggeria de posar cada peça entre dos bastonets xinesos, de manera que, en fer els talls característics, el ganivet no arribés al fons.

Com que tant la patata com el moniato són arrodonits o ovalats, l'ús de bastonets no seria una bona solució, és millor emprar una cullera grossa, la seva forma còncava coincidirà aproximadament amb la de la peça a tallar.

Pelem i trinxem finament un parell de grans d'all. Esbandim el romaní i també tallem ben petit les fulles d'una branca.

En un bol barregem l'all, el romaní, sal, pebre i un parell de cullerades d'oli d'oliva. Amb l'ajut d'un pinzell escampem l'amaniment per damunt dels tubercles intentant introduir-ne també entre els talls. Finalment posem una mica de mantega sobre de cadascú i ho enfornem a 200º durant uns tres quarts d'hora.



7 comentaris:

  1. Bom dia, a sugestão é perfeita e para ser saboreada, gosto de beterraba em vinagre.
    Continuação de boa semana,
    AG

    ResponElimina
    Respostes
    1. Conservada en vinagre és la manera més habitual de servir-la.
      Una abraçada, António.

      Elimina
  2. No sóc massa amant de la remolatxa però feta així deu ser més gustosa.

    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Feta al forn és diferent que bullida, feta al vapor o crua, això sí, el gust propi persisteix.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Boa tarde, na falta de nova publicaçã de sugestão, resta-me desejar-lhe bom fim de semana.
    AG

    ResponElimina
  4. Me gusta tu receta pero no para mí...
    La remolacha solo con vinagre y a veces la uso para poner carmín a mis labios ...en vez del labial... que se va rápido
    abrazos ...mil

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ahí le puedo dar el toque de vinagre para ti.
      Un abrazo.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.