Aquesta és una vinagreta "tot terreny", tant la podem emprar en amanides com en menges a la planxa, bé siguin verdures, peix o carn.
Una vegada preparada es conserva perfectament durant diverses setmanes en un pot ben tancat a la nevera. Així dons amb una vegada de preparar-la en podem gaudir en àpats diferents.
Per a deu parts d'oli d'oliva hi afegirem tres parts de vinagre de poma, dues de suc de llimona, dues de suc de taronja, orenga seca, dos grans d'alls xafats, pebre molt, una petita cullerada de sucre i sal.
Només ens caldrà barrejar bé tots els ingredients cada vegada que en fem ús.
Avui ha servit per acompanyar un plat de verdures, mongeta tendra escaldada i ceba tendra i carbassó fets a la planxa. Una vegades amanits amb la vinagreta només ha calgut posar-hi uns cristalls de sal marina.
Ho haurem de tastar!
ResponEliminaPetonets,
Olga
El sabor que aporta és sorprenen. No és tan fort de vinagre com les vinagretes tradicionals, aportant-hi la frescor dels cítrics.
EliminaUna abraçada.
La voy a preparar parece deliciosa aunque en realidad la que pongo a diario es el mejor aceite de oliva con un vinagre español añejo
ResponEliminaLos cítricos sustituyen parcialmente al vinagre, el gusto no es tan intenso y no domina sobre el plato principal.
EliminaUn abrazo.
Bon dia, Manel,
ResponEliminaEl vinagre de poma és més suau i en segons quins plats és recomanable.
Fa unes vinagretes molt bones. Acostumo a tenir'ne.
Haurem de provar aquesta proposta com diu l'Olga.
Mira et deixo l'enllaç d'una que vaig fer amb suc de llimona, sense vinagre:
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2016/10/amanida-de-peres-formatge-de-cabra.html
Una abraçada i Bon cap de setmana!
Fina
Quan la tastis ja em sabràs dir, Fina.
EliminaUna abraçada.
Tu humor es unico lo mismo que tus recetas besitos van
ResponElimina