dimarts, 11 d’agost del 2009

ARRÒS CREMÓS D'ESPINACS I GORGONZOLA

Per a quatre persones cal, mig quilo d'espinacs congelats o bé un quilo de frescos, una ceba grossa o dues de mitjanes, una lliura d'arròs, 100 grs. de formatge gorgonzola, 30 grs. de mantega, 50 grs. de formatge sec ratllat. brou vegetal, oli i sal.

Si disposem d'espinacs frescos, cal netejar-los i esbandir-los. Si fossin mot tendres, els posarem a l'arròs així mateix, si fossin ja fets, els escaldaríem amb aigua i sal. Si féssim servir espinacs congelats, posar-los a descongelar en una olla amb aigua i sal, després aquesta aigua ens podria servir com a brou vegetal.

En una paella anti-adherent, al foc, sense gens d'oli, hi farem unes làmines cruixents de formatge ratllat. La forma tan pot ser regular com irregular. Les farem servir com a decoració del plat.

Trinxarem la ceba ben fina i en farem un sofregit. Quan comenci a canviar de color, afegir-hi l'arròs i deixar-lo torrar durant un parell de minuts. Aleshores hi posarem els espinacs escorreguts, si són molt tendres, els posarem en cru al mateix moment de posar-hi l'arròs.

A continuació hi anirem posant, de mica en mica, el brou vegetal que tindrem bullint. L'arròs cremós s'ha d'anar remenant suau i continuament durant la cocció. Cal anar afegint líquid a mesura que el vagi absorbint.

Quan faltin uns 5 minuts hi posarem la mantega i el gorgonzola, continuant remenant fins al final.

Emplatar i posar-hi a sobre el formatge cruixent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.