dilluns, 17 d’agost del 2009

RAP A L'ALL CREMAT


El peix a l'all cremat és el plat mariner per excel·lència a la comarca del Garraf, aquell que preparaven els pescadors, bastant similar al suquets de peix d'altres comarques costaneres. La diferència que el caracteritza és l'all cremat, o gairebé, que li proporciona el seu gust peculiar. Com en tota aquesta mena de plats el peix pot ser ben variat, avui l'he preparat amb cuetes de rap.

Per a quatre persones cal: 8 cues de rap d'uns 100 grs. cadascuna, 4 patates, una cabeça d'alls, una llesca de pa, un tomàquet madur, dues fulles de llorer, julivert, vi ranci, brou de peix, oli i sal.

Pelar les patates i tallar-les tot començant el tall i acabant-les de trencar, absorbeixen molt millor els gustos.

En una cassola de parets altes posar-hi un bon dit d'oli. Quan estigui ben calent fregir els alls pelats. Han de quedar d'un color marró ben fosc, just al punt abans de que quedin negres, reservar-los. Fregir-hi el pa, el tomàquet, el llorer i el julivert.

Amb tots aquests ingredients prepararem una picada deixatant-la amb el vi blanc.

A la paella hi posarem les patates, la picada i ho cobrirem amb brou de peix, i les farem coure a foc moderat. Passats uns deu minuts és el moment de posar-hi el peix, en aquest cas el rap, però podria ben bé ser qualsevol peix dura o fins i tot calamar o sèpia. Salem. Així que el peix estigui fet ja podrem emplatar i servir.

Les dues característiques d'aquest plat són el fet de gairebé cremar l'all (si s'arribés a cremar donaria un gust amarg) que li dona un sabor molt intens i l'incorporar-hi la picada al començament.

2 comentaris:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.