dilluns, 10 d’agost del 2009

FIDEUS A LA CASSOLA



Els fideus a la cassola és un d'aquells plats nostres, preparats gairebé a totes les cases. Així doncs no pretenc aportar res més que la idea que amb aquells productes de temporada, i sobretot, amb allò que tinguem a casa, podem fer un bon plat, que agrada i que tranquil·lament pot ser un plat únic.

Per a quatre persones m'ha calgut mig quilo de costelló de porc, 3 salsitxes crues, 3 pastanagues, mig carabassó petit, un pebrot verd, 8 espàrrecs verds, 1 ceba mitjana, 2 grans d'all, un got de salsa de tomàquet, brou de verdures, 1 lliura de fideus, oli, sal i sucre.

En una cassola amb una mica d'oli fregir el costelló de porc i les salsitxes tallades. Quan s'hagin enrossit ho retirem i en el mateix oli, a foc moderat sofregim la ceba i l'all trinxats (si observéssim que ha quedat massa oli en retirarem una mica, per evitar que el plat quedi massa oliós). Quan comencin a enrossir hi anirem afegint, per temps de cocció, primer la pastanaga, després el pebrot verd, més tard els espàrrecs, el carabassó i la salsa de tomàquet, amb una mica de sucre i sal.

A part en una paella donarem color als fideus regant-los amb un rajolí d'oli. Remenar sovint fins que quedin rossejats.

Passats uns cinc minuts de cocció de totes les verdures juntes hi posarem la carn reservada, els fideus i ho cobrirem tot amb el brou de verdures que tindrem a punt d'ebullició.

Deixar coure uns deu minuts, rectificant si cal de sal i deixar reposar uns cinc minuts abans de servir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.