diumenge, 9 d’agost del 2009

CISTELLETS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB LLAGOSTINS


Ens caldrà per a 4 persones:

Uns fulls de pasta brick, 200 grs. de bacallà dessalat, (opcionalment, un parell de patates i/o 200 ml. de llet o nata líquida), 8 llagostins, 8 puntes d'espàrrec verd, un manat de cebollí, 4 grans d'all, oli suau d'oliva i sal.

Preparar unes corol·les amb la pasta brick usant motlles circulars i enfornar-ho a uns 180º fins que comencin a enrossir.


En un cassó posat al foc al mínim, aromatitzar oli d'oliva suau amb els alls llescat, en molt important que no arribi a fregir.

Esqueixar el bacallà dessalat, esmicolant-lo ben petit i dins del morter anar-lo treballant tot afegint-li de mica en mica l'oli aromatitzat d'alls. S'ha d'anar picant i remenant fins a obtenir una pasta amb la densitat desitjada. Es pot allargar amb una mica de puré de patates i amb llet bullint o nata líquida. Tastar i rectificar, si cal de sal.

Pelar els llagostins i fer-los molt breument a la planxa amb unes gotes d'oli i un polsim de sal. A la mateixa planxa hi farem també unes puntes d'espàrrecs verds.

Preparar en el got de la batedora un oli verd. Es pot fer amb oli de gust suau i un manat de cebollí. Una vegada trinxat passar-lo per un colador.

Muntar el plat omplint les corol·les amb la brandada, a sobre els llagostins i les puntes d'espàrrec.

Regar amb unes gotes d'oli verd.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.