dimecres, 4 de juliol del 2018

COQUETES DE FORMATGE I CEBA CARAMELITZADA

Aquesta és una proposta que tan funciona com a aperitiu o com a entrant d'un sopar en bona companyia.

La primera idea era fer-la amb formatge de cabra, però al supermercat vaig trobar uns rulós de formatge de vaca i de cabra que em va fer gràcia de tastar.

Els ingredients que ens caldran, a més del formatge, són: pasta brick, ceba, vinagre de poma, llavors de sèsam, oli, sucre, sal i pebre.

Comencem caramelitzant la ceba, per això la pelem i tallem a juliana i en una paella amb una cullerada d'oli la sofregim a foc no massa alt, remenant sovint. Quan comenci a agafar color, salpebrem afegint-hi també una cullerada de sucre i una de vinagre de poma. Amb el foc a menor temperatura continuem amb el procés de caramelització fins a tenir-la al nostre gust.

Cobrim una safata de forn amb paper antiadherent i hi estenem una làmina de pasta brick. Marquem i tallem la pasta amb un cèrcol d'emplatar de 12 centímetres - si voléssim coques més petites ho feríem amb un cèrcol menor-.


Traiem la pasta sobrant i estenem a cada coca una capa de ceba caramelitzada i a sobre un o dos talls de formatge, una mica de pebre negre acabat de moldre, unes llavors de sèsam i, finalment, un fil d'oli d'oliva.

Ho enfornem a 180º durant uns 10 minuts, fins que agafi una mica de color.

I cap a taula falta gent!



8 comentaris:

  1. Respostes
    1. Si mangia subitamente, in poche morsi.
      Cioa e grazie, Lia.

      Elimina
  2. Bom dia, amigo! suas sugestão culinárias são convidativas, esta o Coquet caramelizada cebola e queijo, deve de ser fantastica, saborosa certamente.
    Guarde a receita.
    Bom fim de semana,
    AG

    ResponElimina
  3. Aquestes propostes fan estiu...sopars a la fresca, vermutet...
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina
  4. Bones idees per sopars d'estiu!!
    Gràcies Manel,
    Una abraçada!

    PD: Acabo de veure que has publicat un nou post, amb albergínies!! moltes felicitats!
    Aquesta nit tindré lectura!
    Bon diumenge tarda!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.