Aquest plat és un entrant que es prepara sense cap complicació, amb un resultat excel·lent.
Per a quatre persones ens caldran 8-10 tomàquets pera, en funció de la mida, 12 filets d'anxova, julivert, 2 cullerades de melmelada de tomàquet, 2 melmelades de mostassa a l'antiga, sal, pebre i oli extra verge d'oliva.
Escaldem durant uns vint segons els tomàquets en aigua bullint. El passem ràpidament a un gran bol amb aigua freda. Els pelem i traiem les llavors.
Tallem la polpa a concassé, a cubs molt petits, i la deixem en un escorredor durant gairebé mitja hora perquè perdi la major quantitat d'aigua possible.
Trinxem el julivert.
En un bol barregem bé el tomàquet, el julivert, la melmelada de tomàquet, la mostassa, pebre negre acabat de moldre, una mica de sal tenint en compte que les anxoves ja en porten i una tassa d'oli.
Només ens queda muntar el plat amb l'ajut d'un cercle d'emplatar afegint-hi les anxoves a sobre.
Amb el que m' agraden les anxoves i la tomaca!!!!!
ResponEliminaQuina proposta tan atractiva😋
Ptnts
Glòria
És una bona combinació.
EliminaUna abraçada.
Bon dia Manel!!
ResponEliminaEl faré aviat em va semblar una idea molt bon des de que el vaig veure també en el Motel Empordà com nou plat a la carta.
M'agraden molt el tomàquets! són una meravella!
Feliç dia!
Una abraçada,
Fina
PD: Ahh i la mostassa antiga es preferida!! sempre en tinc!
Gràcies per explicar la recepta! Apuntadíssima!
El que fa diferent aquest tàrtar de tomàquet d'altres propostes és la melmelada de tomàquet, el contrast agredolç i salat és fantàstic.
EliminaUna abraçada.
Quina delícia, jo tampoc trigaré gaire a fer-lo!!!
ResponEliminaUs agradarà!
Elimina