Aquesta és una recepta fàcil i ràpida de preparar, molt apropiada per a un sopar informal, és un plat fàcil de compartir.
Per a quatre persones ens caldran dues rodanxes de formatge provolone, mig quilo de tomàquet triturat, dos grans d'all, una ceba petita, herbes provençals, orenga, pebre negre, sucre, oli i sal.
El més entretingut és fer la salsa de tomàquet, aquest pas, però, el podem tenir preparat amb antelació, d'aquesta manera acabar el plat serà cosa d'un moment.
Escaldem, pelem i traiem les llavors del tomàquet i el triturem finament.
En una paella amb una cullerada d'oli, sofregim lleugerament l'all i la ceba, fins que comencin a agafar color. Ara hi afegim el tomàquet, un polsim de sucre i una mica de sal. Ho cuinem a foc suau, remenant de tant en tant, fins a tenir la salsa al nostre gust.
Escalfem el forn a 200º.
Repartim la salsa de tomàquet en dues cassoletes de fang, a sobre hi posem el formatge, un polsim d'herbes, pebre acabat de moldre i finalment un fil d'oli.
Ara només cal enfornar-ho durant un quart d'hora.
El servim immediatament en les mateixes cassoles i ho acompanyem amb unes torradetes de pa.
Aquesta me l'apunto i la faré per la meva filla i per mi...però ja! Tot just vaig comprar provolone el divendres!
ResponEliminaGràcies per la recepta! Petonets i molt bona setmana,
Olga
Com una fondue a la italiana... gaudiu del plat!
EliminaUna abraçada.
bonissim!,,
ResponEliminaSí que l'és, Sussi
EliminaPrecisament la passada nit vaig descobrir un bon nombre de receptes teves que una colla de gent ha anat penjant a Pinterest.
Una abraçada.
Hmm, ràpida de preparar i bonissima recepta.
ResponEliminaBona per a un sopar divertit.
EliminaUna abraçada.