dimarts, 14 d’agost de 2018

PIT D'INDIOT EN SALSA D'AMETLLES


Per a quatre persones ens caldrà pit d'indiot, 50 grams de farina d'ametlles, ametlles torrades per decorar, llet, farina, oli, sal i pebre.

Si no tenim farina d'ametlles, en triturem finament.

Comencem fent quatre filets del pit d'indiot. Els salpebrem i enfarinem.

En una paella amb un bon raig d'oli calent els fregim per ambdós costat fins que comencin a agafar color. Els reservem en una cassola ampla.

Fem escolar gairebé tot l'oli de la paella i ens quedarà les restes de farina fregida. Hi afegim la farina d'ametlles, ho remenem perquè s'integrin bé i hi anem afegint llet de mica en mica, sense deixar de remenar, com si féssim una beixamel. La salsa espessirà ràpidament, hi continuem afegint llet mentre va coent, ha de quedar una salsa líquida. 

Salpebrem i passem la salsa a la cassola de l'indiot. Deixem coure tot plegat durant uns deu minuts tot sacsejant la cassola de tant en tant. Si quedés massa espès hi tornem a afegir una mica més de llet.

Servim amb alguna ametlla torrada per sobre del filet amb la salsa.


2 comentaris:

  1. Bon dia Manel,
    sembla fàcil i ràpid de fer!
    No l'he fet mai.
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser és més habitual amb llom de porc. Combina bé i amoroseix les carns eixutes.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.