Ara és temps de figues i he de confessar que són la meva debilitat. Avui les cuinem amb conill, un guisat per sucar-hi pa.
Aquest és un plat que podem assaborir durant tot l'any emprant figues seques, però, sens dubte, amb figues fresques és molt millor.
Per a quatre/sis persones ens caldrà un conill trossejat, vuit-dotze figues, dues cebes de Figueres, dos grans d'all, vi blanc, una llesca de pa del dia anterior, julivert, oli, sal i pebre.
Posem un raig d'oli en una cassola ampla i quan estigui calent hi fem enrossir el conill salpebrat. El reservem. A continuació fregim els alls pelats, el pa i el julivert.
Amb aquests ingredients més el fetge del conill farem una picada.
A la mateixa cassola, amb el foc més moderat, hi sofregim la ceba tallada a juliana, sense presses, remenant tot sovint. Quan la ceba agafi un bonic color daurat hi incorporem el conill i un parell de gots de vi blanc, deixem durant uns minuts que redueixi el vi i ho mig cobrim amb aigua. Tapem la cassola i continuem la cocció a foc suau.
Quan el conill estigui gairebé cuit i tendre hi incorporem la picada deixatada amb una mica del propi líquid de la cassola. Passats cinc minuts rectifiquem si cal de sal i hi afegim les figues tallades per la mitat. Amb cinc minuts més de cocció tindrem el plat a punt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.