Necessitem una pera grossa, una ceba de Figueres, pernil, formatge parmesà, crema de vinagre balsàmic, sucre i oli.
Pelem la ceba i la tallem a juliana. En una paella amb una mica d'oli la sofregim a foc mitjà. Quan vulgui començar a agafar color hi afegim una cullerada sopera de sucre i continuem la caramelització remenant sovint.
La pera caldria que fos madura però no tova. La pelem, la tallem en quatre trossos i procurem fer-ne uns rectangles.
Tallem uns encenalls de formatge parmesà.
Estirem els talls de pernil i damunt de cadascun hi posem un tall de pera, uns encenalls de formatge i ceba caramelitzada. Els enrotllem.
Cobrim la safata del forn amb una làmina de silicona o de paper d'alumini, hi col·loquem els rotlles i ho enfornem a 200º entre cinc i sis minuts.
Servim el plat decorat amb unes gotes de crema de vinagre balsàmic.
A més de la combinació de sabors tindrem la combinació de textures en boca. Un entrant que sorprèn gratament.
La tradició de combinar fruita és habitual a Catalunya. Amb aquest aperitiu ja en tindria prou! reboníssim!
ResponEliminaGràcies Manel,
No tothom és un entusiasta d'aquestes combinacions però cada vegada en som més.
EliminaUna abraçada, Fina.