Per a quatre persones ens caldran 6-8 carxofes, 75 grams de cansalada fumada, una ceba de Figueres, julivert, dos grans d'all, vi blanc sec, farina, oli, sal i pebre.
Comencem traient les fulles exteriors de les carxofes i escapçant la punta. Les tallem per la meitat i les tenim en aigua amb unes branques de julivert per evitar que ennegreixin.
Les coem en aigua amb una mica de sal durant uns vint minuts.
Pelem i trinxem la ceba i els alls i els sofregim en una paella amb una cullerada d'oli, salpebrem. Uns minuts més tard hi afegim la cansalada tallada a petits daus. Així que tinguem el sofregit a punt hi posem una cullerada de farina, que deixem coure durant un parell de minuts remenant constantment, ara hi afegim julivert trinxat i una copa de vi blanc sec i, quan l'hagi absorbit, un parell de cullerots de l'aigua de cocció de les carxofes. Continuem la cocció fins a obtenir la densitat de salsa que ens agrada.
Servim les carxofes amb una cullerada del roux de cansalada.
Mare meva! Impressionant! Això és tota una delicatessen....
ResponEliminaPetonets i molt bona Pasqua!
Olga
Gaudiu també d'aquests dius.
EliminaUna abraçada.
Hola Manel. Avui hem menjat carxofes segons la teva recepta Un plat saborós I sa Una abraçada Manel Naturalment la cuinera es la Maruja. Ja saps que a la cuina hi regna!!!
ResponEliminaM'has enviat la fotografia del plat acabat i n'hi ha per sucar-hi pa.
EliminaFelicitats, Maruja.
Una abraçada, família.