dimarts, 6 de març del 2018

TALL RODÓ DE POLLASTRE AMB FRUITS SECS I TARONJA

La carn de pollastre combina bé tant amb fruita del temps, com seca.

He volgut recuperar una recepta que fa uns anys vaig veure al bloc "La cuina de la Isabel".


Els ingredients que hem hagut de menester són la carn de tres pits de pollastre, quatre taronges, prunes sense pinyol, nabius vermells, panses, pinyons, un ou, pa ratllat, sal, pebre, farina i oli.

Comencem polint de greix i algun possible tendrum la carn de pollastre i la piquem (també ho podríem demanar al carnisser de confiança). Posem les prunes, panses i nabius en remull. Torrem lleugerament els pinyons en una paella sense gens d'oli.

En un bol ample posem la carn picada, l'ou, una bona cullerada de pa ratllat, sal i pebre i ho amassem. Quan estigui tot barrejat hi incorporem unes prunes i els nabius escorreguts. Seguim treballant la massa, si no fos prou consistent hi afegim més pa ratllat, acabem donant-li forma i enfarinant-la.


Espremem tres de les taronges i tallem la quarta a llesques primes.

Escalfem bé una mica d'oli en una cassola i fem una primera fregida a la pilota, l'anem girant. Quan hagi agafat color per tots els costats ho reguem amb el suc de taronja. Ara a foc suau ho deixem coure durant uns dotze minuts abans de posar-hi la resta de prunes, les panses i els pinyons, així com les rodanxes de taronja. Girem la carn i continuem la cocció durant deu-dotze minuts més.

Reservem la carn mentre continua reduint la salsa fins a tenir la consistència que ens agrada.

Quan la carn estigui a temperatura ambient la posem a la nevera. En fred la tallarem millor.

Com tota aquesta mena de guisats ho podem tenir preparat amb antelació i escalfar-ho abans de servir.



2 comentaris:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.