dijous, 22 de març del 2018

RIGATONI FARCITS DE CARBASSA

Estem acostumats als canelons i a la lassanya fets amb carn, amb peix o verdures, una preparació diferent, no tan coneguda, és la de farcir pasta grossa.

En els últims anys, especialment en el dinar de Nadal, s'està optant per farcir els galets amb la carn d'olla. En cru es farceixen els galets amb la carn de la pilota, quan el caldo està bullint s'hi afegeixen els galets farcits i en els 14-15 minuts de la cocció ho tenim tot a punt.

En la recepta d'avui farcirem rigatoni, una pasta en forma de cilindre amb unes estries a la part exterior. Com que a diferència dels galets els rigatoni estan oberts per ambdós costats no els farcirem en cru per tal de no perdre la pasta en coure's. 

Així dons els courem menys que al dente, els deixarem refredar i els farcirem. Acabarem el plat al forn amb el que tot plegat acabarà d'agafar el seu punt.

El farcit, al igual que el dels canelons, pot ser tan variat com es vulgui. En aquesta proposta els farcirem de carbassa rostida al forn, molt més gustosa que no pas  bullida.


Per a quatre persones necessitarem:

Per al farcit, 250 grams de carbassa, mig porro, una pastanaga, mantega, oli, sal i pebre.

Per a la pasta, 250 grams de rigatoni del número 24, formatge ratllat per gratinar, 40 grams de farina, 40 grams de mantega, 300 cl. de llet, sal i nou moscada.

Comencem escalfant el forn a 200º per rostir la carbassa. Pelem les verdures i en fem una bresa, a grans talls. La posem en un recipient que pugui anar al forn, salpebrem i hi afegim una nou de mantega i ho reguem amb un petit fil d'oli. No ens cal afegir cap mena de líquid, amb els propis sucs es courà tot potenciant els sabors.

Ho mantenim al forn durant una hora, cada quart ho girem i remenem. Passat aquest temps ho triturem ràpidament, no cal que quedi especialment fina.

El fabricant de la pasta ens diu que cal coure-la en abundant aigua salada durant dotze minuts per tenir-la al dente. Nosaltres només ho farem durant 10 minuts. La colarem i remullarem amb aigua freda per tallar la cocció.

Estenem la pasta damunt d'un drap de cuina.


Ajudant-nos amb una màniga pastissera farcim els rigatoni amb la carbassa rostida. 

Preparem una salsa beixamel deixant fondre la mantega i afegint-hi la farina. Remenem durant un minut llarg per tal de coure la farina. Ara hi anem afegint la llet que tindrem a punt d'ebullició, continuem remenant, salpebrem i hi ratllem una punta de nou moscada. Ha de coure uns deu minuts.

Posem una base de salsa beixamel a cada una de les cassoletes individuals i hi col·loquem els rigatoni farcits.


Cobrim amb la resta de salsa i finalment amb el formatge ratllat.

Ho posem al gratinador del forn fins que el formatge hagi fos i agafi un bonic color daurat.

4 comentaris:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.