Per a quatre persones ens caldran quatre galtes de porc, dues cebes morades, vuit escalunyes, dues pastanagues, dos grans d'all, una taronja, un quart de litre de ratafia, llorer, farina, oli, sal i pebre.
Comencem preparant els ingredients, polint i netejant les galtes. Pelem les cebes i les trinxem. Pelem les escalunyes. Pelem u tallem a petits daus les pastanagues. Pelem i xafem els alls. Espremem la taronja.
Salpebrem les galtes i les enrossim en una cassola de parets altes amb tres cullerades d'oli. Les reservem.
A la mateixa cassola, a foc moderat, sofregim la ceba. Quan comenci a agafar color salpebrem, hi afegim la pastanaga, els alls i una fulla de llorer, tot continuant la cocció fins a tenir el sofregit a punt. Ara hi posem una cullerada de farina, remenem i deixem coure durant un parell de minuts abans de posar-hi el suc de taronja, la ratafia, les escalunyes i reincorporar-hi la carn.
Tapem la cassola i a foc baix deixem que vagi fent el xup-xup durant cinc quarts. De tant en tat girem les galtes alhora que comprovem que no es queda sense suc, si calgués hi afegim més suc de taronja. Quan faltin uns minuts rectifiquem, si cal, de sal.
És aconsellable deixar reposar i, en tot cas, escalfar abans de servir.
Bon dia Manel,
ResponEliminaQuins plats més deliciosos has preparat en aquests dies.
Aquest és excepcional amb les escalunyes que tant m'agraden i la ratafia :) que bo té que ser!
Aquest plat deu tenir tot el sabor!
Que tinguis un bon diumenge :)
(vaig amb amb feina endarrerida anirà sortint)
Una abraçada,
Fina
Darrerament he trobat una bona font d'inspiració, Fina. Ja t'ho explicaré.
EliminaBon diumenge també per a tu.
Una abraçada
Aquí estic, fent aquestes galtes...hi afegiré rossinyols.
ResponEliminaPtnts
Glòria
Hi he posat camagrocs
Eliminahttp://www.nototsonpostres.cat/2019/11/galtes-amb-ratafia-color-y-sabor-de.html?m=1