diumenge, 26 d’agost del 2018

POLLASTRE AMB GAMBES A LA TARONJA


Per a sis persones ens caldrà un pollastre de pagès, una dotzena de gambes vermelles, tres taronges, divuit escalunyes, tres cebes grosses, 300 grams de tomàquet triturat, tres grans d'all, ametlles i avellanes torrades, julivert, llorer, vi ranci, farina, oli, sal i pebre.

Tallem el pollastre en sis talls. Rentem les taronges i les fem a llesques. Pelem les escalunyes. També pelem les cebes i les trinxem finament.

En una cassola ampla amb un petit raig d'oli marquem la taronja per ambdós costats i la reservem. Fem el mateix amb les gambes, després amb les escalunyes i finalment amb el pollastre que haurem salpebrat.

Si el pollastre ha deixat massa oli n'enretirem una mica, deixant el que ens calgui per sofregir la ceba. A foc suau la sofregim remenant sovint fins que comenci a agafar color. Ara hi afegim el tomàquet, continuem remenant de tant en tant fins que estigui ben concentrat, si cal hi afegim una tassa d'aigua.

Quan tinguem el sofregit al nostre gust hi posem un parell de cullerades de farina, remenem durant un parell de minuts abans de mullar-ho amb una copa de vi ranci. Deixem reduir i tornem el pollastre a la cassola posant-hi també dues fulles de llorer. Salem i gairebé ho cobrim d'aigua i amb la cassola tapada deixem coure a poc a poc durant aproximadament tres quarts d'hora.

Mentre preparem una picada amb els alls, el julivert i un manat d'ametlles i avellanes torrades.

Apartem el pollastre i passem la salsa per la batedora elèctrica. Tornem el pollastre a la cassola amb les escalunyes, la picada i la salsa, passat un quart d'hora hi incorporem les gambes i la taronja, deixant-ho a foc molt suau durant un quart més.

Com a bon rostit el plat guanya deixant-lo reposar, encara més d'un dia per l'altre. Només ens caldrà escalfar-ho abans de servir.


4 comentaris:

  1. De tant en tant el pollastre amb escamarlans ens agrada, la propera faig aquesta variant amb gambes. Té un aspecte fabulós.
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet amb escamarlans o gambes són plats molt similars, la particularitat d'aquest rau en la taronja.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.